Exitehnica – protectoare filetate, dopuri, capace, protectoare plastic, inele protectie

EnglishRomanian

Protectoare profesionale pentru capetele filetate ale tevilor din otel

Cand vorbim despre tevi, majoritatea oamenilor se gandesc la PVC sau cupru. La otel? Nu atat de mult. Dar otelul este un material popular pentru conductele de apa si gaz in multe parti ale lumii. Si asta inseamna ca acestea au nevoie de protectie impotriva coroziunii si ruginei cauzate de contactul cu solul, apa subterana etc. Intra in joc protectorii de tevi filetate, o solutie simpla la o problema veche de cand lumea, de aceea in acest articol vom descrie putin solutia noastra si anume: protectoare filetate din material plastic.

Tevile din otel reprezinta coloana vertebrala a multor industrii. Acestea sunt folosite pentru a transporta apa, gaz si petrol in diverse scopuri. Tevile de otel transporta aceste materiale dintr-o locatie in alta prin conducte care se pot intinde pe kilometri sau chiar pe continente. Problema tevilor din otel este ca au capete filetate care au nevoie de protectie pentru a preveni deteriorarea si scurgerile.

Acest protectoare filetate din material plastic sunt formate de regula din 2 piese:

  • Un capac protector tip manson pentru filetul exterior denumit PIN
  • Un capac protector tip niplu pentru filetul interior denumit BOX

In acest caz, ambele corpuri sunt elemente realizate pentru a rezista si impiedica vibrarea, dar si desfacerea timpurie a protectoarelor de pe teava in timpul transporturilor. Ca si material, acestea sunt confectionate din polietilena, un material plastic care este obtinut in urma unui proces chimic. Polietilena este foarte rezistenta in timp si nu trebuie sa-ti faci probleme in ceea ce presupune deteriorarea produselor.

Capacele protectoare sunt disponibile in 2 versiuni:

  • Deschisa adica open end, liftabile sau neliftabile
  • Inchisa adica closed end, liftabile sau neliftabile

Capacele protectoare din plastic de tipul inchis-liftabile au rolul de a permite deplasarea tevilor cu ajutorul dispozitivelor de agatat, dar in tot acest tip, ele mentin intacte filetul si captuseala tevii.

Daca vorbim despre cealalta versiune si anume deschisa, varianta driftabila permite trecerea unor dispozitive de verificat.

Siguranta tevilor este foarte importanta, de aceea acest produs oferit de firma noastra Exitehnica este prevazut si cu un orificiu de ventilatie care mentine presiunea la interior egala cu presiunea la exterior. La cerere, acest orificiu de ventilatie poate sa fie dotat si cu un filtru care ar avea rolul de a impedica patrunderea corpurilor si particulelor straine.

Vorbind tot de rezistenta produselor noastre, acestea sunt rezistente la socuri axiale si laterale si asigura protectia filetului la temperaturi de pana la -46-66 grade Celsius, dar si asigura o protectie impotriva radiatiilor ultraviolete, coroziune, patrunderii apei si a prafului.

Avantajele produselor noastre si a firmei Exitehnica este ca noi executam filete premium conform specificatiilor pe care chiar tu ni le poti impune, astfel ca rezultatul final va fi exact ceea ce te ai nevoie.

Inca un avantaj pe care produsele noastre il ofera este numarul de dimensiuni disponibile standard. Avem o mare varietate de dimensiuni si forme special concepute si fabricate astfel incat cautarea ta sa fie cat mai redusa.

Call Now Button