Exitehnica – protectoare filetate, dopuri, capace, protectoare plastic, inele protectie

EnglishRomanian

Materialele plastice sunt un material realizat din polimeri care pot lua forma dată și o pot păstra după răcire. Aceste materiale au rezistență mecanică ridicată, densitate scăzută, proprietăți de izolare termică etc., ceea ce face ca acest grup de produse să fie ușor de produs în cantități mari, materii prime ușor disponibile.


Aproape toate materialele plastice conțin o varietate de componente care le conferă anumite calități, cum ar fi reducerea costurilor și îmbunătățirea proprietăților mecanice. Masa de plastic este alcătuită din mai multe materiale diferite: făina de lemn sau țesutul reduc costurile, în timp ce esterii cu punct de fierbere ridicat cresc elasticitatea și reduc fragilitatea. Pentru a păstra proprietățile dezirabile în timpul producției, se adaugă stabilizatori la materialele plastice – printre aceștia se numără antioxidanții care ajută la prevenirea oxidării în unele varietăți, precum și fotostabilizatorii care protejează împotriva radiațiilor UV de la lumina soarelui.


Clasificarea maselor plastice
Polimerii termoplastici, cum ar fi cei care se găsesc în sticlele de plastic și în jucării, devin moi atunci când sunt încălziți. Atunci când se răcesc din nou după ce au fost modelați într-o nouă formă sau formă, obiectul va păstra acea formă specială deoarece devine din nou solid. Dacă încălziți aceste materiale plastice pentru o altă dată, apoi le presați din nou în formele lor inițiale, însă din nou cu presiune aplicată pentru a le mula din nou; ele pot fi refolosite de mai multe ori fără a-și pierde formele inițiale!


Acest proces de încălzire și de aplicare a presiunii se repetă de mai multe ori înainte ca obiectele fabricate din termoplastice să se uzeze în mod vizibil, ceea ce face ca acest material să fie și foarte durabil.


Atunci când polimerii termoreactivi sunt încălziți, macromoleculele lor liniare interacționează între ele pentru a forma o structură tridimensională. Această interacțiune chimică conferă materialului plasticitatea sa, dar odată ce își pierd această proprietate, este foarte dificil sau imposibil ca aceștia să fie prelucrați din nou, precum vulcanizarea cauciucului. Materialele asfaltice nu pot fi reprelucrate deoarece au dobândit deja o structură spațială și și-au pierdut plasticitatea inițială; ceea ce face aproape imposibilă prelucrarea necesară în scopuri de construcție.


Importanța maselor plastice
Caracteristicile specifice ale materialelor plastice au făcut din acestea un instrument valoros în producția de produse de înaltă calitate, cu performanțe tehnologice și fiabilitate. De fapt, producțiile de plastic s-au dublat la fiecare 5 ani în ultimii 50 de ani! Nu există domeniu care să nu beneficieze de aceste descoperiri și cercetări pentru a face polimerii și mai fiabili.


Pasajul de mai sus vorbește despre modul în care tehnologia polimerilor poate fi aplicată în mai multe industrii, ceea ce creează o lectură interesantă pentru persoanele care sunt interesate să dezvolte ele însele tehnologii sau pentru cei care doresc să utilizeze această știință ca parte a unui alt domeniu, cum ar fi producția sau construcțiile.


În tehnologie, materialele plastice au rezolvat unele dintre cele mai importante probleme. În plus, acestea înlocuiesc materialele clasice, cum ar fi lemnul și metalul, și în ceramică. Acest lucru se datorează faptului că, în zilele noastre, plasticul a devenit un material principal pentru tehnologiile avansate.

Call Now Button